Zakelijke autoverzekering

Een zakelijke autoverzekering is een verzekering voor ondernemers. Bezit u een bedrijfsauto met een zakelijke autoverzekering dan mag u € 0,19 per gereden kilometer aftrekken van de inkomstenbelasting die u moet betalen.

Bijtelling

Wanneer u meer dan 500 kilometer op jaarbasis prive rijd in uw bedrijfsauto dan moet u bijtelling betalen. Bijtelling is een percentage van de nieuwwaarde van uw bedrijfsauto. Wanneer een werknemer in een zakelijke auto rijd dient de werknemer zelf de bijtelling te betalen.

Wanneer u minder dan 500 privé kilometers rijdt en geen bijtelling wil betalen, moet u dit kunnen aantonen aan de belastingdienst middels een rittenregistratie.

Bedrijfsauto verzekering is goedkoop

Een zakelijke autoverzekering is een stuk goedkoper dan een normale autoverzekering. Met een zakelijke autoverzekering kunt u profiteren van extra korting als u meerdere auto’s verzekert bij dezelfde verzekeraar. Ook kunt u met een zakelijke autoverzekering een deel van de gemaakte kosten met uw auto terug vragen bij de belastingdienst.

Zakelijke autoverzekering vergelijken

Wanneer u een zakelijke autoverzekering af wilt sluiten, moet u eerst kiezen wat voor bedrijfsauto verzekering u wilt. U kunt net als bij een gewone autoverzekering een keuze maken tussen WA, WA+ en een All Risk autoverzekering. Wanneer u een keuze hebt gemaakt voor een zakelijke autoverzekering kunt u deze gaan vergelijken op onze website.