Goedkope autoverzekering

Goedkope autoverzekering

De premie die u betaalt voor uw autoverzekering hangt af van het soort autoverzekering dat u wilt. De premies voor hetzelfde soort autoverzekering verschillen echter per aanbieder. Hoe vindt u nu de goedkoopste autoverzekering?

De goedkoopste autoverzekering is een WA autoverzekering. Als u een oude auto heeft en deze wordt helemaal in de prak gereden bij een ongeluk, zult u niet veel geld terugkrijgen van de verzekering. Daarom is een WA autoverzekering vaak voldoende als u een oude auto rijdt.

Is uw auto nog niet zo oud? Dan is het slim om een WA beperkte casco of een WA casco autoverzekering af te sluiten. De premie van de autoverzekering is dan wel hoger, maar schade wordt dan (soms) wel gedekt.

Hoe vindt u een goedkope autoverzekering?

Wanneer u de laagste premie wilt, kunt u dus het beste kiezen voor een WA autoverzekering. Er zijn echter meerdere verzekeringsmaatschappijen die een WA autoverzekering aanbieden en allemaal voor een andere prijs. Een goedkope autoverzekering kunt u vinden door de premies van de verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken.

Het vergelijken van autoverzekeringen kunt u zelf doen door de premies te berekenen op de websites van aanbieders. Het is echter veel gemakkelijker om een vergelijkingswebsite de premies te laten berekenen. U krijgt dan een lijstje te zien met de premies van verschillende aanbieders, en kunt zo gemakkelijk de goedkoopste autoverzekering vinden.