Autoverzekering jongeren

Autoverzekering voor jongeren

De premie die jongeren voor hun autoverzekering moeten betalen, ligt een stuk hoger dan het landelijk gemiddelde. Waarom is dit zo en hoe kan een jongere toch een zo goedkoop mogelijke autoverzekering jongeren afsluiten?

Waarom is een autoverzekering jongeren duurder?

Jongeren hebben nog niet zo lang hun rijbewijs en rijden minder voorzichtig dan oudere bestuurders. Daarom moeten jongeren tot 25 jaar vaak een hogere premie betalen. Ook hebben jongeren nog geen schadevrije jaren opgebouwd, waardoor ze niet kunnen profiteren van een no-claim korting.

Goedkope autoverzekering jongeren

Er zijn een aantal manieren waarmee jongeren hun autoverzekering zo goedkoop mogelijk kunnen maken. De hoogte van de premie van een beperkte casco of een casco jongeren autoverzekering hangt af van de auto die de jongere heeft. Als een jongere in een dure Ferrari rijdt, is de premie een stuk hoger dan wanneer de jongere een oude Suzuki rijdt.

De kosten van de schade die de jongere dan kan rijden, liggen namelijk een stuk hoger als de jongere een Ferrari rijdt.Daarnaast kunnen jongeren hun premie zo laag mogelijk maken door een autoverzekering voor jongeren te vergelijken.
Als laatste kunt u het vrijwillig eigen risico van een jongeren autoverzekering zo hoog mogelijk maken. Des te hoger het vrijwillig eigen risico, des te lager de premie.

Autoverzekering beginnende bestuurder

U wordt een beginnende bestuurder genoemd als u minder dan vijf jaar geleden uw rijbewijs heeft behaald. Dit geldt enkel voor personen die na 30 maart 2002 hun rijbewijs hebben behaald. De premie van een autoverzekering voor een beginnend bestuurder ligt net als de premie van een autoverzekering jongeren een stuk hoger dan het gemiddelde.