Premie autoverzekering

Een auto kost veel geld: de auto zelf, onderhoudskosten en wegenbelasting. En dan moet je ook nog maandelijks de autoverzekering premie betalen. Natuurlijk wilt u de goedkoopst mogelijke premie. Hieronder wordt uitgelegd waar de hoogte van de premie vanaf hangt en hoe u de premie autoverzekering kunt vergelijken en berekenen.

Waar hangt de hoogte van de premie autoverzekering vanaf?

De hoogte van de autoverzekering premie hangt onder andere af van het soort autoverzekering dat u wilt. De premie van een WA-autoverzekering is het goedkoopst, maar dan krijgt u ook enkel de schade aan derden vergoedt. Daarna komt de WA beperkte casco autoverzekering en voor de WA casco autoverzekering betaalt u de hoogste premie.

Daarnaast hangt de hoogte van de premie van uw autoverzekering af van het soort auto dat u rijdt, het aantal jaren dat u rijdt en het aantal schadevrije jaren dat u heeft opgebouwd.

Premie autoverzekering vergelijken

Op internet kunt u gemakkelijk de premie autoverzekering vergelijken. U kunt op de websites van verschillende verzekeringsmaatschappijen de premie autoverzekering vergelijken. Dan moet u steeds opnieuw de autoverzekering premie berekenen en dan kunt u kijken welke verzekeringsmaatschappij de laagste premie biedt. Dit kost u wel veel tijd.

Het is een stuk gemakkelijker om de premies te vergelijken via een vergelijkingswebsite. Deze website zal dan voor u de premie autoverzekering berekenen bij verschillende verzekeringsmaatschappijen. U hoeft enkel uw gegevens en uw wensen in te vullen en dan krijgt u meteen een lijst te zien met de premies van de verschillende verzekeringsmaatschappijen.